De Romeinen hielden erg van zoete gerechten, waarvan sommige heel erg zoet, zoals dit recept. Al kun je er voor kiezen het iets minder zoet te maken. Dit recept is bijzonder eenvoudig en ik moet nog uitzoeken wat er gebeurt als ik de dadels af laat koelen.

Ingrediënten

  • 8-10 dadels
  • 2 el pijnboompitten (of walnoten)
  • ¼ tl witte peper of ½ tl zwarte peper
  • een beetje zout
  • 1 flinke el honing

Stamp de pijnboompitten voor een groot deel fijn en ontpit de dadels. Meng de peper door de gestampte pijnboompitten en vul de dadels hiermee, druk ze hierna weer goed dicht. Strooi een beetje zout over de dadels en verwarm ondertussen de honing in een kleine koekenpan. Als de honing goed heet is kun je de dadels rondom bakken. Als de honing stopt met schuimen meteen de pan van het vuur halen voordat deze te veel carameliseert. Serveer de dadels op een bord en schep de honing eroverheen. Na verloop van tijd stolt de honing en wordt deze hard, alleen kon ik zo lang niet wachten en heb alle dadels opgegeten.

Advertenties