De le Creuset pan

Al jaren heb ik met zekere regelmaat voor de etalage van diverse kookwinkels gestaan en hebberig naar (te) dure pannen gekeken. Deze maand dacht ik waarom ook niet en heb gebruikt gemaakt van een goede aanbieding en mijn allereerste le Creuset braadpan gekocht, de 26 cm 5,3 liter Marseille blauwe Signature braadpan. Inmiddels heb ik drie broden gebakken in de pan, een bolognesesaus en deze laatste opgewarmd met extra groenten. Voordat de pan er was heb ik enkele stoofschotels naar recept van Julia Child gemaakt in de oude merkloze braadpan van 22 cm. Deze kan ook in de oven, maar houdt de warmte minder goed vast en is nog geen vier liter.  Voor mijzelf en anderen die van koken en lekker eten houden houd ik de recepten weer een tijdje bij, ik merkte net al dat ik niet meer precies wist wat ik had veranderd aan het recept voor het tweede brood. Een aantal recepten die ik al eerder voor dit blog heb gemaakt ga ik nog een keer doen in de nieuwe pan en weer filmen. Inmiddels heb ik een betere camera en software en veel zelfstudie gedaan de afgelopen maanden.

24 mei: meergranen brood met rozijnen

19 mei: Cassoulet

17 mei: Ciabatta

15 mei: Focaccia met olijven en verse kruiden

14 mei: grand sebaste à la Provençale (roodbaars met wijn, tomaten en kruiden) en 2x brooddeeg voorbereiden voor focaccia (2 cups bloem, 1 cup volkoren meel) en pompoenbrood (½ cup pompoenpuree, ½ cup rozijnen, handvol walnoten, 1 cup bloem, ½ cup havermout, 1 cup volkoren meel, ½ cup amandelmeel)

13 mei: volkoren brood (1 cup bloem, 1 cup havermout, 1 cup volkoren meel) in hetere oven (230°) met sesamzaad

12 mei: noten-rozijnen-brood (1 cup bloem, 1 cup havermout, 1 cup volkoren meel, handvol walnoten, handvol rozijnen, en brooddeeg voorbereiden

11 mei: meergranen niet-kneden-brood (1 cup bloem, 1 cup volkoren meel, 70 gram havermout, 70 gram cruesli) en brooddeeg voorbereiden

10 mei: ‘Ragù Bolognese‘ en brooddeeg voorbereiden

8 mei: postpakket met pan is binnen!

4 mei: ‘cassoulet’ (runder riblap, spek, worstjes, venkel, Brique d’Or Chardonnay)

3 mei: ‘cassoulet’ voorbereiden (bonen gekookt met zwoerd en kruiden)

28 april: ‘Boeuf aux Oignons’ met kappertjes en worstjes en venkel, met een flinke scheut Domaine des Terreaux – Mâcon Bussières 2016

Vergeten welke dag, ‘Navets à la Champenoise’ stoofschotel van meiknolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s