Een uitgebreider recept dit keer, niet moeilijk te maken, met een verrassende smaak. Het resultaat is een zachtgroene mousse die er niet alleen smakelijk uitziet, maar het ook is. Morgen ga ik deze nogmaals maken en filmen voor een kookvideo. Ik heb een staafmixer gebruikt en ik denk dat de roerzeef een betere oplossing is.

Ingrediënten

  • 1 grote courgette of twee kleine lichtgroene
  • ½ tl peper
  • ½ tl lavas(zaad)
  • ¼ tl komijn
  • 1 tl oregano
  • ¼ gesnipperde ui
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • ½ tl garum
  • 1 el olie
  • ½-1 el zetmeel

Schil de courgette(s) en snijd in stukjes. Verhit de olie en bak de courgettes tot ze bijna gaar zijn. De courgette mag niet te zacht en nat zijn, anders wordt het geen mousse. Maal ondertussen de kruiden en voeg garum en wijn toe en roer alles tot een saus. Ik heb de saus nog even mee laten sudderen met de courgette. Maal de courgettes met de saus nu fijn in een roerzeef, keukenmachine of met een staafmixer. Bind de mousse met zetmeel (niet vergeten: eerst even oplossen in koud water) en dien op.

Advertisements