Ken je dat? Soms lijkt het alsof de lekkerste recepten het minst fotogeniek zijn. Ik heb enkele dagen geleden heerlijk gegeten, maar de foto’s zijn niet goed gelukt. Ik heb nog veel meer recepten van haas, dus ik ga gewoon meer foto’s maken.

Ingrediënten

  • 1 hazenrugfilet
  • 2 el olie
  • 1 tl peper
  • 1 tl bonenkruid
  • ½-1 ui of sjalotje
  • 1½ tl wijnruit
  • ½ tl selderijzaad
  • ½-1 tl garum
  • ¼-½ tl duivelsdrek
  • 1 scheutje rode wijn (Tempranillo)

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maal de kruiden en ui fijn in de vijzel. leng dit aan met een beetje olie, garum en een flinke scheut wijn. Kook de hazenrugfilet even kort voor in water (of lichte bouillon), iets van 3 minuten. Leg het vlees dan in een ovenschotel en bestrijk deze met olie. Bedruip het vlees na ongeveer 7 minuten nogmaals met olie en eventueel tussendoor nog eens. Na nog een keer 7 minuten doe je de saus erbij en zet het vlees terug in de oven voor 5 minuten. Halverwege kun je de saus even over het vlees verdelen en nog 5 minuten door laten garen. Serveer het vlees met de saus.

Advertisements