saus bij struisvogelHet blijft wennen om te zien dat vlees van een vogel ook rood kan zijn. Wie kent er nou geen kip uit de supermarkt dat bleek-roze is? Voor dit recept had ik het vlees eigenlijk moeten koken, maar heb het gebakken zoals reguliere biefstuk, nog net een beetje rauw van binnen. De smaak lijkt ook heel erg op reguliere biefstuk, totdat je het samen met de saus eroverheen proeft.

Ingrediënten

  • 2 stukken struisvogelbiefstuk
  • ½ tl peper
  • 2 tl munt (gedroogd of vers)
  • ½-1 tl geroosterde komijn
  • ½ tl selderijzaad
  • 2 dadels
  • 1 flinke tl honing
  • 1 tl azijn
  • 100 ml zoete witte wijn (Moulleux)
  • ½ tl garum
  • 2 tl olie
  • ½ el zetmeel

Maal de kruiden fijn in de vijzel, snipper de dadels en voeg de overige ingrediënten toe. Als je een fijnere saus wilt maal alles dan kort in de blender tot een egaal lichtgroene massa. Proef eventueel of je nog iets mist of ergens te weinig van hebt, een beetje extra munt maakt het wat frisser. In de eerste versie had ik minder munt en meer komijn, de huidige verhouding is beter. Breng de saus aan de kook en bind haar met een beetje zetmeel (niet vergeten: eerst oplossen in koud water).  Droog de stukken vlees goed af met keukenrol, dan wordt het mooier bruin. Bak vervolgens de stukken vlees aan beide kanten bruin, ongeveer 3-4 minuten per kant. Strooi er voor het opdienen nog wat peper over.

Advertisements