Gekookte langoestenHoe vrij interpreteer jij recepten? Volg je nauwgezet een recept of houd je juist van experimenteren? Regelmatig sta ik mijzelf toe mijn eigen weg te volgen bij het uitproberen van Romeinse recepten. Ik moet ook wel als de meeste recepten uiterst summier zijn, dat vraagt om improvisatie. In plaats van langoest heb ik hier grote garnalen gebruikt, en niet de komijnsaus bij deze zeedieren gedaan maar ze in de saus gekookt met een flinke scheut half-zoete witte wijn.

Ingrediënten

  • 6 flinke garnalen of rivierkreeften
  • komijnsaus
  • 100 ml half-zoete witte wijn (Moulleux)

Maak de komijnsaus zoals eerder beschreven op de sauzen pagina of andere recepten. Snijd de langoesten (of garnalen) in de lengte in. Verdun de saus met de wijn en leg de garnalen of langoesten hierin. Laat ze een half uurtje marineren en breng ze dan aan de kook. Als ze aan beide kanten mooi oranje worden zijn ze gaar. Neem ze uit de saus en houd ze warm. Zeef de saus en kook deze in totdat deze dikker wordt. Dien de langoesten en de saus nu samen op.

Advertenties