Eigenlijk is dit recept voor een gebonden soep, maar ik heb nog niet door hoe ik die minder heet kan maken, behalve door nog minder peper te gebruiken. De saus was erg lekker door de pasta (met mozzerella) en waarschijnlijk ook over vlees. Dat laatste ga ik met de kerst nog uitproberen. Let wel op, dit recept moet een dag vantevoren voorbereid worden!

Ingrediënten

  • 1-1½ tl peper
  • 2 tl garum of een flinke scheut bouillon
  • 3½ el kweepeersiroop (of vijgenjam)
  • ½ el zetmeel

Zet de peperkorrels een dag vantevoren onder water. Als je zelf kweepeergelei wil maken is nu ook het moment om kweeperen te koken tot ze uit elkaar vallen, dat duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Laat de kweeperen in nacht in hun sap staan. De volgende dag haal je de kweeperen uit hun sap en kook dit laatste in totdat het dikker wordt. Dan voeg je (gelei)suiker toe met de verhouding van 500 gram suiker op een liter kweepeersap en laat dit al roerende oplossen. Giet een groot deel van de gelei in een schone glazen pot en zet deze ondersteboven nadat je er deksel op hebt gedaan. Spoel de peperkorrels af en maal deze zo fijn mogelijk. Voeg hier een klein beetje garum en redelijk wat water of bouillon aan toe en maak zo een dunne pepersaus. Doe een deel van de kweepeergelei dat je hebt achtergehouden bij de saus en verwarm deze nu al roerend. Maak een papje van een beetje koud water en zetmeel en giet dit in kleine beetjes bij de saus. Als je een variatie bedenkt, laat het me weten!

Advertisements