Deze week ben ik in de ban van de gehaktballetjes. Ze zijn gemakkelijk te maken en hebben veel toepassingen. Afgelopen weekend heb ik eenvoudige gehaktballetjes gemaakt die ook nog eens snel klaar zijn. Deze keer heb ik lamsgehakt gebruikt, maar varkensgehakt of rundergehakt had ook gekund.

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • 1 bosje selderij
  • 1 el gemaken zwarte peper
  • 1 scheutje garum (70cc)

Draai een aantal balletjes van het gehakt en doe er een beetje fijngeknipte rauwe selderij en peper doorheen. Neem een halve liter water met daarin een scheutje garum (70cc volgens het originele recept), een beetje verse selderij, een eetlepel gemalen peper. Kook daarin de gehaktballetjes en geef het om de eetlust op te wekken. (Voeg aan deze hydrogarum (bouillon) wat bezinksel van kruidenwijn toe). Soms helpt het om een gerecht een dag te laten staan om de smaak er door te laten trekken, maar dat maakt bij deze balletjes geen verschil.

Advertenties