Begin deze maand heb ik verzuimd over een bijzondere saus te schrijven, één van de smakelijke sauzen bedoeld voor hert. Sommige kruiden zijn vrij sterk dus dan is het altijd uitproberen en afwegen. Ik denk dat dit vrij goed gelukt is. De meeste sauzen in dit hoofdstuk lijken op elkaar dus ik maak ze niet allemaal.

Ingrediënten

  • ½-1 tl peper
  • ¼ tl lavaszaad
  • ¼ tl karwij
  • 1 tl komijn
  • ¼ tl selderijzaad
  • 1tl peterselie
  • wijnruitzaad
  • 1 tl honing
  • ½ tl mosterd
  • ½ tl azijn
  • ½ tl garum
  • 1 scheutje olie

De hertenbiefstuk wordt kort aan beide zijden gebakken, net als runderbiefstuk. Maal de kruiden en gebruik van scherpere kruiden minder dan subtiele smaken. Bij deze saus heb ik een beetje selderijzaad geleend uit een soortgelijk recept. Als de kruiden tot poeder zijn gemalen kunnen de overige ingrediënten erbij. Giet de saus over de hertenbiefstuk en dien op.

Advertenties