Een paar dagen geleden kwam ik achter de werkelijke kruiden voor dit gerecht, al was het de eerste keer ook erg lekker. Toen heb ik peperkorrels en oregano door het gehakt gemengd, maar het zouden peper, laurierbessen, wijnruit, duivelsdrek, garum, caroenum, en olie moeten zijn. Het komt er dan alleen op neer dat de gehaktballetjes iets complexer van smaak worden, waarbij de prei een ondersteunende rol krijgt.

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 scheutje olie
  • 1 tl garum
  • 1 kopje  fond bouillon)
  • ½ pond gehakt
  • ½ tl peper
  • ½ tl lavaszaad
  • 1 tl oregano
  • ½ tl garum
  • 1 kopje wijn
  • 1 scheutje zoete wijn
  • 1-2 el tracta of zetmeel

Snijd in ene pan het wit van prei zeer fijn, voeg olie toe, garum, fond, heel kleine gehakt­balletjes en leng het zo aan dat het nogal dun is. Maak gehakt van Tarente (zoals gezegd met peper, laurierbessen, wijnruit, duivelsdrek, garum, caroenum, en olie). Maak een saus van peper, lavas­zaad, oregano, wrijf dit allemaal fijn, giet er garum bij, wat van het kooknat. Leng aan met wijn en zoete wijn. Doe alles in de pan. Als het aan de kook is geweest, brokkel er dan tracta in, bind het. Bestrooi met peper en dien op.

Het aanlengen in dit recept heb ik gedaan met bouillon, niet met garum zoals een aantal recepten voorschrijven. Voor de bereiding voor gehakt van Tarente moet ik nog de juiste verhouding vinden.

Advertenties