Dit is een patina met vis die ik een tijdje geleden heb gemaakt en erg lekker is, al is deze door het gebruik van eieren moeilijk te fotograferen. Net zoals andere patina’s van vis kan hier uit meerdere stevige vissen gekozen worden, zoals kabeljauw, tilapia, pangasius, koolvis, etc. Het recept spreek van koken, maar de vis kan ook in de oven worden bereid, of in een tajine.

Ingrediënten

  • ½ pond stevige vis
  • ½-1 el olie
  • ¼-½ el garum
  • ½-1 kopje wijn
  • 1 prei
  • verse koriander
  • ½ tl witte peper
  • ¼ tl lavaszaad
  • ½ tl oregano
  • 1 ei

Helaas had ik geen prei in huis gisteren en heb één vis gevbruikt, voor twee vissen gebruik je de andere hoeveelheden in tweevoud. Voeg olie toe, garum, wijn, een bundeltje prei en koriander. Terwijl het kookt, maal je peper, lavaszaad, en (een bosje) oregano, wrijf deze allemaal fijn. Giet wat van het kooknat bij de kruiden, klop in een andere kom rauwe eieren los, leng deze aan met wat kooknat, doe over in de schotel. Letterlijk vertaald staat in het recept ‘zorg dat het bindt’, waarmee waarschijnlijk wordt bedoeld dat het één geheel moet worden met het kruidenmengsel. Ik zou nog kunnen experimenteren met eierdooier om de saus te laten binden alvorens het bij de vis en kruiden te doen. Als het eiermengsel is gestold, bestrooi je het met peper en dien je het op.

Advertenties