Pisum coques, agitabis et mittis in frigidam. Cum refrigerauerit, deinde agitabis. Concidis cepam minutatim et albamentum oui, oleo et sale condies, aceti modicum adicies. In boletari uitellum oui cocti colas, insuper oleum uiridem mittis et inferes.

We eten een weekje erwten en linzen, eergisteren hadden we voor de erwtensoep nog een restje potage parmentier en ondertussen kookte ik een klein beetje erwten voor een klein erwtengerecht. Het wordt koud gegeten en dat klinkt vreemd voor erwten, maar het resultaat was een soort salade, waarbij het jammer was dat ik zo weinig had gemaakt.
De meeste ingrediënten heeft iedereen wel in huis. Waar het recept ‘roeren’ zegt heb ik de erwten geprakt, ze mogen ook best nog een beetje stevig zijn.

Ingrediënten

  • ½ kopje erwten
  • ½ ui
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 el olie
  • 1 snufje zout
  • ½ tl azijn

Was en kook de erwten in ruim water (wel afschuimen natuurlijk), roer en zet in koud water. Wanneer ze afgekoeld zijn, roer je ze opnieuw. Snijd een ui fijn en het wit van een ei, breng op smaak met olie en zout, voeg een beetje azijn toe. In de opdienschaal kruimel je de dooier van het gekookte ei erover, sprenkel er verse olie over en dien op.

Advertisements