Patina de rosis A136

Voor dit recept heb ik geurige wilde rozen genomen omdat rozen uit de bloemenwinkel nogal chemisch ruiken. Voor het fijnmalen moeten de blaadjes natuurlijk eerst kort gewassen worden. Vervolgens heb ik geen hersenen genomen, maar rundergehakt en dit kort gebakken in een beetje olie. Waarschijnlijk wordt met hete as een barbecue bedoeld. Ik heb echter het mengsel in 20 min op een heel laag vuur in een tajine gaar laten worden.

Ingrediënten

  • 2 kopjes wilde rozenblaadjes
  • 1 tl garum
  • 150 gr (runder)gehakt
  • ½ tl peper
  • 1 ei
  • 1 klein scheutje wijn
  • olie

Patina van rozen

Neem rozen en haal de bloemblaadjes er af, verwijder het witte gedeelte, doe ze in de vijzel, giet er garum over, wrijf fijn. Doe er vervolgens 70 ml garum bij en zeef de puree door een zeef. Neem vier hersenen, haal de harde delen eruit en maal 10 gram peper fijn, giet er wat puree bij, wrijf fijn. Breek vervolgens 8 eieren, 70 ml wijn en een halve dl zoete wijn, een beetje olie. Vet daarna een schotel in en zet hem in de hete as, en doe er het hierboven beschreven mengsel bij. Als het gaar is geworden in het thermospodium, sprenkel er dan fijngemalen peper over en dien op.

Advertisements