Op het roze knoflook festival afgelopen weekend heb ik er het een en ander bijgeleerd. Zo mogen een aantal dingen beslist niet en mag ik een aantal andere dingen niet vergeten of aanleren. Zo is de knoflookpers uit den boze (knoflook fijn snijden of pletten mag wel), evenals bouillonblokjes (zelf bouillon trekken is het advies). Ook met honing in de Romeinse recepten moet ik uitkijken (gerechten worden snel te zoet). Ik wil dicht bij de ideëen van Apicius blijven, dus ik kan ingrediënten niet weglaten, maar wel minderen. Ook de blender mag niet gebruikt worden om verse kruiden te versnipperen en mengen in een saus, dan vormen zich sliertjes in de saus. Ik zal dan eerst de kruiden van hun nerf moeten ontdoen. Daarnaast moet ik experts zoeken om de recepten te proeven, voordat ik ze ga publiceren. Een aantal recepten ga ik waarschijnlijk overnieuw maken en alles nauwkeuriger opschrijven. Nieuwe bevindingen worden gepubliceerd op dit blog.

Advertenties