Patina de piris A162

Pira elixa et purgata e medio teres cum pipere, cumino, melle, passo, liquamine, oleo modico. Ouis missis patinam facies, piper super aspargis et inferes.

Door de eieren en het fruit in dit recept heb ik geprobeerd een luchtige friszoete soufflé te maken van de ingrediënten. Er staat namelijk niet bij wat ik met de peren en kruiden moet doen.

Ingrediënten

  • 1 blikje peertjes of zelf schillen en koken
  • ½ tl peper
  • ½-1 tl komijn
  • ½ el honing
  • 1 scheutje zoete wijn
  • ½ tl garum
  • 1 tl olie
  • 2-3 eieren

Ten eerste moet de oven verwarmd worden op zo’n 180-200º. Voor het gemak heb ik peertjes uit blik gebruikt en deze vermalen in de blender. Meng vervolgens de perenmoes in een kom met de peper, komijn, honing, zoete wijn, garum, en olie. Splist de eieren en sla de eiwitten stijf. Doe één voor één de eierdooiers door de vruchtenmoes. Spatel de stijfgeslagen eiwitten door de vruchtenmassa en giet het geheel in een ovenschaal. Dan voorzichtig laten rijzen en bruin laten worden. Bestrooi de soufflé met een beetje peper en dien meteen op voordat ze in elkaar zakt.

Advertenties