Ad aues hircosas omni genere A230

Piper, ligusticum, thymum, mentam aridam, caluam, caryotam, mel, acetum, uinum, liquamen, oleum, defritum, sinape. Auem sapidiorem et altiliorem facies et ei pinguedinem seruabis, si eam farina oleo subacta contextam in furnum miseris.

Dit recept heb ik uitgeprobeerd met kwartels, maar elke enige andere vogel kan natuurlijk ook. Vet de vogel in met olie en wentel haar door de bloem, of pak haar in een dunne deegkorst.

Ingrediënten

  • 2 kwartels of 1 fazant/patrijs etc
  • olie
  • bloem
  • ½ tl peper
  • ½ tl lavaszaad
  • ½ tl tijm
  • ½-1 tl gedroogde munt
  • 1 handvol hazelnoten
  • 1 handvol dadels
  • 1-2 el honing
  • ½ tl azijn
  • 1 scheutje wijn
  • ½ tl garum
  • 1 el defritum
  • ½ tl mosterd

Zet de vogel in de voorverwarmde oven op 200-220º en laat haar langzaam in 20 minuten gaar worden. Maal ondertussen de droge ingrediënten in de vijzel, meng de gehakte hazelnoten er doorheen, voeg de dadels toe. Deze laatste zijn overigens handiger te bewerken in een blender dan de vijzel. Voeg dan de vloeibare ingrediënten toe en roer goed. Server de vogel met de saus eroverheen.

Advertenties